A szervert a Fivem program letöltésével tudod elérni ezen a linken. Utána már csak bekell írni a keresőbe hogy [ HUN ] Life in Los Santos RP. Nem kell aggódni ettől még fel fogsz tudni csatlakozni a GTA V online szekcióba úgy hogy nem fogsz bant kapni érte.
 

Szerver Alapszabályzat!

A szerveren kötelező betartani egy bizonyos szabályzatot ahhoz hogy a rendszer ne boruljon fel és zökkenőmentes játékélményt  tudjunk biztosítani számotokra. A szerverre lépés létrejöttével elfogadjátok a szabályzatot , és a megszegésével maga után vont következményeket. Fentartjuk a jogot arra, hogy a szabályzatot bármikor megváltoztassuk. A szabályzat nem tudása nem mentesít senkit a büntetése alól!
 [ HUN ] Life In Los Santos RP Szabályok
 
2019.10.30
 
Kommunikációt elősegítő szavak, fogalmak:
Ezen szavak segíthetik az egyes mondatkapcsolatok, kifejezések megértésétHQ: Egy adott frakció bázisa.
IRL: In Real Life -> a valóságban.
Crash: Játékhiba, valami ok folytán a FiveM leállása.
Adminisztrátor: A szerver, és a játékosok segítői, elérésükről bővebben lentebb olvashatsz.
Kick: Szerverről való kirúgás, visszatudsz jönni.
Jail: Szabályzat elleni vétség elkövetés esetén kapod, X időre négy fal közé börtönöznek, ahol tilos az AFK-olás.
Ban: Szerverről való kitiltás, lehet ideiglenes, és örökös.
PK: Panaszkönyv -> {Katt ide!} -> ha valaki a szerveren szabályzati vétséget követ el, képpel / loggal bizonyítva felteheted, és megfogja kapni büntetését.Alapfogalmak:
/do - A játékon belüli animációval nem megjeleníthető, indirekt történéseket jelenít meg. (/do eltörik a lábában egy csont)
/me - A játékon belüli animációval nem megjeleníthető, szándékos cselekvés. (/me előveszi a csekk könyvet)
/ame - Karakter vizuális leírására szolgál. (/ame magas testalkatú)
Főbb fogalmak:
OOC: Out Of Character - Ez a karaktereden kívül történik. Beszélgetni a "b" gomb lenyomásával lehet.
IC: InCharacter - Ez történik a karaktereddel. Beszélgetni a "t" gomb lenyomásával lehet.
RP: RolePlay - Annyit tükröz, szerepjáték, úgy kell viselkedned, mint a valóéletben.
IG: InGame - Ez a játékon belül történik.
FONTOS fogalmak:
MG: MetaGaming - OOC információ felhasználása IC.
Példa: Chatboxból kiolvasod valaki nevét, majd szerepen belül felhasználod, pl.: feljelented.
DM: DeathMatch - Ok nélküli ölés.
Példa: Az utcán valakit, véletlenszerűen megölsz, esetleg olyan indokból, amiért a valóságban sem tennéd, pl.: ellopják a kocsid.
RK: RevengeKill - Halál utáni bosszú.
Példa: Megölnek, halálod után korházba kerülsz, ilyenkor a gyilkosod nem keresheted fel és ölheted meg, tűzharc esetén az esemény lezajlásáig nem térhetsz vissza.
PG: PowerGaming - Hősködés, olyan dolog amit a valóságban nem mernél megtenni.
Példa: Többen fegyvert fognak rád és nem teljesíted kérésüket, ellenszegülsz.
DB: Drive-By - Emberölés járművel.
Példa:
Tilos ráállni járművel másik játékosra és úgy megölni.
Tilos helikopter rotorjával "bedarálni" másik játékost.
SK: SpawnKill - Spawnoláskor ölés.
Példa: Tilos megölni az a játékost aki éppen egy épületből be megy, kimegy mindaddig, amíg nem tölt be neki a pálya, (kb 3-4 másodperc) továbbá azt, aki éppen bejelentkezett a játékba.
Force RP: Tilos a saját RP-det más játékosra ráerőltetned, illetve másik játékos helyett RP-zned!
Példa: Tilos ilyet írnod, hogy /me megüti és ezért ő meghal.
AFK: Away From Keyboard - Nincs a gépnél.
CK: Characterkill, avagy kivégzés. Kötelező jelleggel legalább 30 soros rp, amibe csak a /me, /do, /megprobal számít bele, illetve legalább mégegyszer ilyen hosszú előkészítésre vonatkozó rp szükséges. A CK nem végezhető Sniper-rel, illetve semmi egyéb módon, mellyel nem találkozik a kivégző és az, akit kivégeznek, ha nincs személyes kontaktus a személyek között, nem számít CK-nak.Rablással, vagy lövöldözéssel kapcsolatos szabályok:Tilos a Instant gyógyítás fej nélkül!
Rablás esetén az áldozat felszólítása esetleges /me /do /va parancsok használata kötelező.
Tilos csak a fegyverért kirabolni valakit.
Tilos a rablás és igazoltatás elöli játékból való kilépés, és crasheltetés, ha az utóbbi nem szándékosan történik vissza kell menni, és a kezdeményezővel meg kell beszélni. Abban az esetben ha menned kell, szintén vele kell megbeszélni.
Tilos a rablás utáni ölés, kivéve, ha valamiféle nyomós indokod van rá. Az nem nyomós indok, hogy látott téged aki kirabolta. Továbbá TILOS cápával megetetni rablás után!
Halál RP - Szigorúan Tilos halált RP-zned akkor, ha épp egy RP-ben jelen vagy, vagy a karaktered jelenléte fontos a körülötted lévők számára. Továbbá tilos társaddal egymást megölnötök abból az indokból, hogy ne csukjanak le titeket a rendvédelmi szervek. A halál RP (öngyilkosság) kizárólag akkor engedélyezett, ha az adott karaktered történetét akarod lezárni nyugodt körülmények között.Tilos az élet feltöltése lövöldözés közben, vagy közvetlen után!
Tilos járműkulcs, széfkulcs, illetve interiorkulcs rablása!
-Tilos bármilyen frakció tagjaitól a jelvényt elrabolni.
Tilos névcédula rablása, és azzal való átverése! (PP-s ittem-nek számít!) Súlyos büntetést von maga után.
Tilos hirdetésből kirabolni/elrabolni valakit. /pl: hirdetek egy autót, odajön megnézni, elkezdem rabolni./
Tilos tesztvezetés közben kirabolni/elrabolni valakit.
Tilos bankrablás, emberrablás egyéb szituációkban megölni a tárgyalót!
Elrablásnál: elrablás esetén elsődlegesen az illető családját / frakcióját kell felkeresni váltságdíj ügyében, amennyiben az előbbi kettőt keresik meg nincs korlát az elrabolható személyek számában, illetve váltságdíj összegében, de amennyiben a rendvédelmi szervektől kérik a váltságdíjat úgy az alábbi korlátok érvényesek. Maximum 1 személy után kérhetnek váltság díjat.
Maximum 1 személy után kérhetnek váltság díjat.
Maximum ¤¤¤¤¤ $.Egy szervezet/frakció/társaság 24 órán belül csak egyszer tarthat "emberrablást" és kérhet érte váltságdíjat!
-Taxis-t minden fuvar után ki kell fizetni, amennyiben nem teszed, büntetést von maga után!
-Taxisként (munka közben) senkit sem károsíthatsz meg, rabolhatsz ki azt kihasználva, hogy beül melléd. 
-A szerveren tilos floodolni.
-Tilos a /visz-ben való futás.
-Tilos Teamspeak és Discord felvételt hirdetni.
-A fegyvereket rablás illetve rendvédelmi elkapás során ELVEHETIK, kivéve, ha van bizonyítékod rá, hogy prémium pontból vetted az adott fegyvert. A prémium pontból vásárolt (ez vonatkozik a egyedi festéses (custom skin) fegyverekre is) fegyvereket elsőre sem rablásnál, sem elkapásnál NEM VEHETIK EL, ilyenkor az illető 15 perces adminjailt kap 1. figyelmeztetés pp-s fegyver indokkal, a másodiknál már elvehetik.
Ha bugot találsz azt azonnal köteles vagy admin felé jelezni.
-Tilos az OOC kereskedelem.
OOC kereskedelemnek minősül az, ha egy adott illető IC értéket (pénz, autó, ház, pet, stb.) valamilyen OOC felületen árul (kivéve forum IC részleg). Illetve tilos "buktatásra" hivatkozni. (Természetesen, ha ő ajánlja a kereskedést, és te jelented adminnak, az nem büntetendő)
Átverésnek számít ha az adott járműbe nem azok a tuningok szerepelnek amit az eladó állít (Venom tuning esetén). Továbbá kötelező kifizetni a kialkudott vételárat, ha megbeszélitek hogy valamit 350 ezer dollárba vesz a vásárló, nem adhatod oda 350-be csak azért, mert nem írod ki, hogy "ezer" a beszélgetés során. Ez az átverés is örökös kitiltást von maga után.
Kezdő játékost kirabolni tilos . ( 4-es, vagy annál nagyobb szinttel rendelkező játékos kirablása engedélyezett. )
Tilos hirdetésben NPC-t, vagy másik játékost keresni. ( Pl. Fred barátomat keresem. )
Teamspeak beszélgetést, semmiféleképpen sem viheted át IG eseménybe. ( pl. /do Péter fülében headset )
Tilos AFK-olni hosszabb ideig a kamat miatt (éjszaka és nappal is!). Büntetésed kick vagy AdminJail.
Tilos csak úgy odafutni a játékosokhoz és megkérdezni hogy eladó-e az autója!
Tilos egyedi rendszámnak trágár, sértő kifejezéseket, 18+os tartalmat, trágárságot, egyéb abnormális szavakat illetve a szerverrel OOC kapcsolatos fogalmakat tartalmaznia (PL.: ICUGY (IC ügy), ATMIN). Ilyen esetben a rendszám törlésre kerül és kártérítésre nincs lehetőség.
-Tilos Fix kártyázni mindaddig amíg nem sikerül valamennyi idő-t szerezni! (Pl:. Üldözés közben sikerül egy kis előnyre szert tenned "lerázni/elveszteni az üldöző egységet" és egy kissé eldugottabb helyen meg fixelheted!)
-Tilos névcédula rablása, és azzal való átverése! (PP-s ittem-nek számít!) Súlyos büntetést von maga után.
-Tilos a Instant gyógyítás fej nélkül!
-Amennyiben egy járműből kihajolva nyitsz tüzet, egészen addig tüzelhetsz, míg a jármű mozgásban van, amint megáll tilos a "pullozás".
-A rendvédelem, az OMSZ, illetve a Tűzoltóság járműveinek eltulajdonítása szigorúan tilos, kivéve, ha az adott szituáció megköveteli menekülés céljából, illetve ez az interakció reális.
-Amennyiben egy RP szituációban a karaktered elhalálozík (tehát letelik a 15 perc és kórház elé kerül) ez az esemény végérvényű a szituációt tekintve, tehát nem térhet vissza abba a szituációba soha többet, még nézőnek sem.
-A rendvédelemnek engedélyezett az éles fegyverrel rendelkező támadóra való sokkolás amennyiben a szituáció nem veszti el realitáshoz való közelségét.-Szigorúan tilos és mélyen elítélendő kettő, azaz 2 vagy több illegális frakció társulása, avagy szövetsége (pl: Moreno - Crips). [Kivétel, ha RP-s a társulás: Hiarerchikus társulás etnikai és politikai nézeteket is figyelembe véve.]-A rendvédelmen belül frakciók közti feszültség keltése szigorúan tilos.-Sűrgősségi rádióban tilos az obszcén, vulgáris megnyílvánulás, agresszív hangvétel alkalmazása.
-Helikopterrel tilos leszállni olyan háztetőre, melyen nincs helipad(leszálló hely).
-Helikopterben tilos behúzni a kéziféket levegőben.A CK kizárólag akkor tekinthető sikeresnek, ha a kivégzett fél is beleegyezik, amennyiben ő nem kívánja karakterét végleg befejezni íly módon nem kötelezhető rá!- Tilos a szerveren a kalózkodás
                      Adminok
 
Az adminok arra a célra vannak, hogy segítsék a ti játékotokat! Az admint bármilyen formában rágalmazni/minősíteni tilos! Amennyiben panaszt szeretnétek tenni visszaélés, egyéb dolgok miatt azt az Admin panaszkönyvben tudjátok megtenni! Az adminokhoz problémákkal fordulhattok, illetve adott szituációkban hívhatjátok őket. Kérdésekkel az adminsegédekhez forduljatok.
- A szerveren tilos PM-ben az adminoktól adminsegéd jogot kérni!
- Tilos az adminoknak hazudni!
- Admintól tilos javítást,tankolást,jármű teleportálást kérni.
- Csak az az admin vehet ki jailből aki berakott!
- Segítségkérés során kötelező az adminisztrátorral tiszteletteljesen beszélni. Gondodat, panaszodat, kérésedet mindig egyértelműen, röviden fogalmazd meg.
- Szerveren tilos az adminoktól unbant kérni! Csak fórumon az unban kérelem topicban lehet!
- Széfet csak olyan esetben vegyetek mástól, ha megbizonyodsz róla, hogy tényleg az övé. Azaz, nála van a kulcs és átadja neked. Semmilyen admin NEM másol széfkulcsot, csak frakciószéfhez frakciótulajdonosnak.
 
         Banda - Maffia kapcsolat:
 
Maffia tag nem mehet Maffia HQ-ra tűzharcot kezdeményezni, kizárólag tárgyalni.
Bandás nem mehet Maffia HQ-ra tűzharcot kezdeményezni.
Bandás Maffia tagot csak nyomós indokkal ölhet meg, illetve ha az nem tartózkodik a maffia területéhez közel.OOC magatartással kapcsolatos szabályok:
Szerver hirdetés - A szerver hirdetés szigorúan tilos, szerverrel való kitiltást von maga után.
Karakter adás-vétel és csere - A karakter árusítása és cseréje szigorúan tilos. Mindenki a saját maga által készített karakterével kell, hogy játsszon, ellenkező esetben, ha mástól veszi a karaktert, vagy cseréli, akkor a szerverről való kitiltásra számíthat.
OOC szidás - Az OOC szidás szigorúan tilos. Ez egy olyan cselekmény, amivel a személyt magát a karakter tulajdonosát szidod, ezért nagy büntetés jár.
Adminszidás - Az admin szidás az egyik, legszigorúbban büntetett dolog, mivel ők segítenek rajtad mindenben, amikor gond van, ezért tilos az Adminisztrátorok szidalmazása, szigorúan tilos.
IC-OOC - IC - OOC keverése szigorúan tilos, mivel MG-nek minősül. OOC információt nem használhatsz fel IC.
OOC hazugság - Szigorúan tilos OOC hazudni (kivéve üzletelésnél vagy elrabásnál) ,vétsége az esetek többségében a szerverről való kitiltással büntetendő.
Cheat - A játékban szigorúan tilos bármiféle segédprogram használata, ami által a többi játékoshoz képest előnyre tehetsz szert, a szerverről való örökös kitiltást von maga után. Ha tudod valakiről hogy cheatel, és ezt nem jelented az adminoknak, örökös kitiltást von maga után.
Szigorúan tilos a PK-val való fenyegetőzés, mások nonosnak minősítése.Adminoktól való segítségkérés a következő módozatokkal.
/pm [admin ID-je] -> Adminszolgálatos admintól tudsz ezzel a paranccsal segítséget kérni, a "TAB" billentyűt lenyomva a játékosok listáján kékkel jelölt adminoktól.
Frakció "jumperkedés" - rövid időn belüli váltás ~ 24órától 5napig terjedő intervallum való büntetés, frakciónként változó az időtartam.
Tilos a Prémium Ponttal való kereskedelem!
 
Tilos a forgalmas helyen való rablás/elrablás/ok nélküli lövöldözés, ahol a való életben is hemzsegnek az emberek
 
Forgalmas helyeknek számítanak a következők:
    - Bankok és környékei, (Bankrablás kivétel ez alól)
    - Publikus garázsok és környéke 
    - Szerelő műhely és környékei   
    - Fegyver bolt és környékei        
    - Oktató telep és környéke                      
    - Munkahelyek és környékei
    - Munkaügyi központ és Városháza és környéke
    - Kórházak és környékei. (Az összes kórház beleszámít ebbe)         
    - Tűzoltóság (Ha van a szerveren) és környéke
    - Rendőrségek és környékei
    - Közvetlen ATM előtt
    - Legális frakciók HQ-jai.
    - Autópályák
    - Többsávos utak (Az innen benyíló sikátorok, nem számítanak forgalmas helynek)
    - Továbbá tilos a bármiféle nemű ok nélküli lövöldözés, két rivális banda/maffia találkozása esetén is.
 
 
         RENDŐRRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK
 
- Tilos azonnal lelőni a rablót!
- Tilos ID alapján kideríteni hányan, hol rabolnak!
- Tilos piszkálni a rablás ideje alatt a rablók járműveit!
- Szögesdrótot kizárólag üldözés közben lehet alkalmazni!
- Ha túsz van a rablóknál akkor tilos a PIT manőver!
- Ha fegyvert fog valamelyik rabló a túszra akkor nem lőhető le a rabló!
- A rendőrség nem köteles minden feltételt teljesíteni,törekedni kell a megegyezésre!
- A túsztárgyaló // Ha van a szrveren túsztárgyaló //köteles fegyver nélkül megjelenni a rablók előtt!
-Tilos az animban lévő, megbilincselt célpontot sprintelve "vinni".
-A rendőr csakis felszólítás után lőhet, kivéve, ha a célpont már előbb tette azt, fegyvertelenre lőni szigorúan tilos.
 
         RABLÓRA VONATKOZÓ SZABÁLYOK
 
- Tilos a rendőrt azonnal lelőni RP nélkül!
- NPC és AFK játékos nem számít túsznak!
- Ha a kijáratot a rendőrség körbevette, tilos kirohanni és elfutni!        
-Bilincsben tilos kilépni, vagy ha magától lejön a bilincs, elfutni. Ez arra az esetre lett így megoldva, ha esetlegesen a rendőr crashelne, vagy "játékképtelenné" válna.
- SZIGORÚAN TILOS a megszerzett pénzt azonnal ATM-be vágni!
- Tilos átkutatni a rendőrt és elvenni a felszerelését!
- Túsztárgyalót csak akkor lehet túszként tartani, ha túszcsere történt azaz a már meglévő túsz helyett lett elfogva!
- Túsztárgyalót semmilyen keretek között nem szabad lelőni!
- Tilos a mentőst lelőni!
 [ HUN ] Life In Los Santos RP Szabályok
 
Kommunikációt elősegítő szavak, fogalmak:
Ezen szavak segíthetik az egyes mondatkapcsolatok, kifejezések megértésétHQ: Egy adott frakció bázisa.
IRL: In Real Life -> a valóságban.
Crash: Játékhiba, valami ok folytán a FiveM leállása.
Adminisztrátor: A szerver, és a játékosok segítői, elérésükről bővebben lentebb olvashatsz.
Kick: Szerverről való kirúgás, visszatudsz jönni.
Jail: Szabályzat elleni vétség elkövetés esetén kapod, X időre négy fal közé börtönöznek, ahol tilos az AFK-olás.
Ban: Szerverről való kitiltás, lehet ideiglenes, és örökös.
PK: Panaszkönyv -> {Katt ide!} -> ha valaki a szerveren szabályzati vétséget követ el, képpel / loggal bizonyítva felteheted, és megfogja kapni büntetését.Alapfogalmak:
/do - A játékon belüli animációval nem megjeleníthető, indirekt történéseket jelenít meg. (/do eltörik a lábában egy csont)
/me - A játékon belüli animációval nem megjeleníthető, szándékos cselekvés. (/me előveszi a csekk könyvet)
/ame - Karakter vizuális leírására szolgál. (/ame magas testalkatú)
Főbb fogalmak:
OOC: Out Of Character - Ez a karaktereden kívül történik. Beszélgetni a "b" gomb lenyomásával lehet.
IC: InCharacter - Ez történik a karaktereddel. Beszélgetni a "t" gomb lenyomásával lehet.
RP: RolePlay - Annyit tükröz, szerepjáték, úgy kell viselkedned, mint a valóéletben.
IG: InGame - Ez a játékon belül történik.
FONTOS fogalmak:
MG: MetaGaming - OOC információ felhasználása IC.
Példa: Chatboxból kiolvasod valaki nevét, majd szerepen belül felhasználod, pl.: feljelented.
DM: DeathMatch - Ok nélküli ölés.
Példa: Az utcán valakit, véletlenszerűen megölsz, esetleg olyan indokból, amiért a valóságban sem tennéd, pl.: ellopják a kocsid.
RK: RevengeKill - Halál utáni bosszú.
Példa: Megölnek, halálod után korházba kerülsz, ilyenkor a gyilkosod nem keresheted fel és ölheted meg, tűzharc esetén az esemény lezajlásáig nem térhetsz vissza.
PG: PowerGaming - Hősködés, olyan dolog amit a valóságban nem mernél megtenni.
Példa: Többen fegyvert fognak rád és nem teljesíted kérésüket, ellenszegülsz.
DB: Drive-By - Emberölés járművel.
Példa:
Tilos ráállni járművel másik játékosra és úgy megölni.
Tilos helikopter rotorjával "bedarálni" másik játékost.
SK: SpawnKill - Spawnoláskor ölés.
Példa: Tilos megölni az a játékost aki éppen egy épületből be megy, kimegy mindaddig, amíg nem tölt be neki a pálya, (kb 3-4 másodperc) továbbá azt, aki éppen bejelentkezett a játékba.
Force RP: Tilos a saját RP-det más játékosra ráerőltetned, illetve másik játékos helyett RP-zned!
Példa: Tilos ilyet írnod, hogy /me megüti és ezért ő meghal.
AFK: Away From Keyboard - Nincs a gépnél.
CK: Characterkill, avagy kivégzés. Kötelező jelleggel legalább 30 soros rp, amibe csak a /me, /do, /megprobal számít bele, illetve legalább mégegyszer ilyen hosszú előkészítésre vonatkozó rp szükséges. A CK nem végezhető Sniper-rel, illetve semmi egyéb módon, mellyel nem találkozik a kivégző és az, akit kivégeznek, ha nincs személyes kontaktus a személyek között, nem számít CK-nak.Rablással, vagy lövöldözéssel kapcsolatos szabályok:Tilos a Instant gyógyítás fej nélkül!
Rablás esetén az áldozat felszólítása esetleges /me /do /va parancsok használata kötelező.
Tilos csak a fegyverért kirabolni valakit.
Tilos a rablás és igazoltatás elöli játékból való kilépés, és crasheltetés, ha az utóbbi nem szándékosan történik vissza kell menni, és a kezdeményezővel meg kell beszélni. Abban az esetben ha menned kell, szintén vele kell megbeszélni.
Tilos a rablás utáni ölés, kivéve, ha valamiféle nyomós indokod van rá. Az nem nyomós indok, hogy látott téged aki kirabolta. Továbbá TILOS cápával megetetni rablás után!
Halál RP - Szigorúan Tilos halált RP-zned akkor, ha épp egy RP-ben jelen vagy, vagy a karaktered jelenléte fontos a körülötted lévők számára. Továbbá tilos társaddal egymást megölnötök abból az indokból, hogy ne csukjanak le titeket a rendvédelmi szervek. A halál RP (öngyilkosság) kizárólag akkor engedélyezett, ha az adott karaktered történetét akarod lezárni nyugodt körülmények között.Tilos az élet feltöltése lövöldözés közben, vagy közvetlen után!
Tilos járműkulcs, széfkulcs, illetve interiorkulcs rablása!
-Tilos bármilyen frakció tagjaitól a jelvényt elrabolni.
Tilos névcédula rablása, és azzal való átverése! (PP-s ittem-nek számít!) Súlyos büntetést von maga után.
Tilos hirdetésből kirabolni/elrabolni valakit. /pl: hirdetek egy autót, odajön megnézni, elkezdem rabolni./
Tilos tesztvezetés közben kirabolni/elrabolni valakit.
Tilos bankrablás, emberrablás egyéb szituációkban megölni a tárgyalót!
Elrablásnál: elrablás esetén elsődlegesen az illető családját / frakcióját kell felkeresni váltságdíj ügyében, amennyiben az előbbi kettőt keresik meg nincs korlát az elrabolható személyek számában, illetve váltságdíj összegében, de amennyiben a rendvédelmi szervektől kérik a váltságdíjat úgy az alábbi korlátok érvényesek. Maximum 1 személy után kérhetnek váltság díjat.
Maximum 1 személy után kérhetnek váltság díjat.
Maximum ¤¤¤¤¤ $.Egy szervezet/frakció/társaság 24 órán belül csak egyszer tarthat "emberrablást" és kérhet érte váltságdíjat!
-Taxis-t minden fuvar után ki kell fizetni, amennyiben nem teszed, büntetést von maga után!
-Taxisként (munka közben) senkit sem károsíthatsz meg, rabolhatsz ki azt kihasználva, hogy beül melléd. 
-A szerveren tilos floodolni.
-Tilos a /visz-ben való futás.
-Tilos Teamspeak és Discord felvételt hirdetni.
-A fegyvereket rablás illetve rendvédelmi elkapás során ELVEHETIK, kivéve, ha van bizonyítékod rá, hogy prémium pontból vetted az adott fegyvert. A prémium pontból vásárolt (ez vonatkozik a egyedi festéses (custom skin) fegyverekre is) fegyvereket elsőre sem rablásnál, sem elkapásnál NEM VEHETIK EL, ilyenkor az illető 15 perces adminjailt kap 1. figyelmeztetés pp-s fegyver indokkal, a másodiknál már elvehetik.
Ha bugot találsz azt azonnal köteles vagy admin felé jelezni.
-Tilos az OOC kereskedelem.
OOC kereskedelemnek minősül az, ha egy adott illető IC értéket (pénz, autó, ház, pet, stb.) valamilyen OOC felületen árul (kivéve forum IC részleg). Illetve tilos "buktatásra" hivatkozni. (Természetesen, ha ő ajánlja a kereskedést, és te jelented adminnak, az nem büntetendő)
Átverésnek számít ha az adott járműbe nem azok a tuningok szerepelnek amit az eladó állít (Venom tuning esetén). Továbbá kötelező kifizetni a kialkudott vételárat, ha megbeszélitek hogy valamit 350 ezer dollárba vesz a vásárló, nem adhatod oda 350-be csak azért, mert nem írod ki, hogy "ezer" a beszélgetés során. Ez az átverés is örökös kitiltást von maga után.
Kezdő játékost kirabolni tilos . ( 4-es, vagy annál nagyobb szinttel rendelkező játékos kirablása engedélyezett. )
Tilos hirdetésben NPC-t, vagy másik játékost keresni. ( Pl. Fred barátomat keresem. )
Teamspeak beszélgetést, semmiféleképpen sem viheted át IG eseménybe. ( pl. /do Péter fülében headset )
Tilos AFK-olni hosszabb ideig a kamat miatt (éjszaka és nappal is!). Büntetésed kick vagy AdminJail.
Tilos csak úgy odafutni a játékosokhoz és megkérdezni hogy eladó-e az autója!
Tilos egyedi rendszámnak trágár, sértő kifejezéseket, 18+os tartalmat, trágárságot, egyéb abnormális szavakat illetve a szerverrel OOC kapcsolatos fogalmakat tartalmaznia (PL.: ICUGY (IC ügy), ATMIN). Ilyen esetben a rendszám törlésre kerül és kártérítésre nincs lehetőség.
-Tilos Fix kártyázni mindaddig amíg nem sikerül valamennyi idő-t szerezni! (Pl:. Üldözés közben sikerül egy kis előnyre szert tenned "lerázni/elveszteni az üldöző egységet" és egy kissé eldugottabb helyen meg fixelheted!)
-Tilos névcédula rablása, és azzal való átverése! (PP-s ittem-nek számít!) Súlyos büntetést von maga után.
-Tilos a Instant gyógyítás fej nélkül!
-Amennyiben egy járműből kihajolva nyitsz tüzet, egészen addig tüzelhetsz, míg a jármű mozgásban van, amint megáll tilos a "pullozás".
-A rendvédelem, az OMSZ, illetve a Tűzoltóság járműveinek eltulajdonítása szigorúan tilos, kivéve, ha az adott szituáció megköveteli menekülés céljából, illetve ez az interakció reális.
-Amennyiben egy RP szituációban a karaktered elhalálozík (tehát letelik a 15 perc és kórház elé kerül) ez az esemény végérvényű a szituációt tekintve, tehát nem térhet vissza abba a szituációba soha többet, még nézőnek sem.
-A rendvédelemnek engedélyezett az éles fegyverrel rendelkező támadóra való sokkolás amennyiben a szituáció nem veszti el realitáshoz való közelségét.-Szigorúan tilos és mélyen elítélendő kettő, azaz 2 vagy több illegális frakció társulása, avagy szövetsége (pl: Moreno - Crips). [Kivétel, ha RP-s a társulás: Hiarerchikus társulás etnikai és politikai nézeteket is figyelembe véve.]-A rendvédelmen belül frakciók közti feszültség keltése szigorúan tilos.-Sűrgősségi rádióban tilos az obszcén, vulgáris megnyílvánulás, agresszív hangvétel alkalmazása.
-Helikopterrel tilos leszállni olyan háztetőre, melyen nincs helipad(leszálló hely).
-Helikopterben tilos behúzni a kéziféket levegőben.A CK kizárólag akkor tekinthető sikeresnek, ha a kivégzett fél is beleegyezik, amennyiben ő nem kívánja karakterét végleg befejezni íly módon nem kötelezhető rá!- Tilos a szerveren a kalózkodás
                      Adminok
 
Az adminok arra a célra vannak, hogy segítsék a ti játékotokat! Az admint bármilyen formában rágalmazni/minősíteni tilos! Amennyiben panaszt szeretnétek tenni visszaélés, egyéb dolgok miatt azt az Admin panaszkönyvben tudjátok megtenni! Az adminokhoz problémákkal fordulhattok, illetve adott szituációkban hívhatjátok őket. Kérdésekkel az adminsegédekhez forduljatok.
- A szerveren tilos PM-ben az adminoktól adminsegéd jogot kérni!
- Tilos az adminoknak hazudni!
- Admintól tilos javítást,tankolást,jármű teleportálást kérni.
- Csak az az admin vehet ki jailből aki berakott!
- Segítségkérés során kötelező az adminisztrátorral tiszteletteljesen beszélni. Gondodat, panaszodat, kérésedet mindig egyértelműen, röviden fogalmazd meg.
- Szerveren tilos az adminoktól unbant kérni! Csak fórumon az unban kérelem topicban lehet!
- Széfet csak olyan esetben vegyetek mástól, ha megbizonyodsz róla, hogy tényleg az övé. Azaz, nála van a kulcs és átadja neked. Semmilyen admin NEM másol széfkulcsot, csak frakciószéfhez frakciótulajdonosnak.
 
         Banda - Maffia kapcsolat:
 
Maffia tag nem mehet Maffia HQ-ra tűzharcot kezdeményezni, kizárólag tárgyalni.
Bandás nem mehet Maffia HQ-ra tűzharcot kezdeményezni.
Bandás Maffia tagot csak nyomós indokkal ölhet meg, illetve ha az nem tartózkodik a maffia területéhez közel.OOC magatartással kapcsolatos szabályok:
Szerver hirdetés - A szerver hirdetés szigorúan tilos, szerverrel való kitiltást von maga után.
Karakter adás-vétel és csere - A karakter árusítása és cseréje szigorúan tilos. Mindenki a saját maga által készített karakterével kell, hogy játsszon, ellenkező esetben, ha mástól veszi a karaktert, vagy cseréli, akkor a szerverről való kitiltásra számíthat.
OOC szidás - Az OOC szidás szigorúan tilos. Ez egy olyan cselekmény, amivel a személyt magát a karakter tulajdonosát szidod, ezért nagy büntetés jár.
Adminszidás - Az admin szidás az egyik, legszigorúbban büntetett dolog, mivel ők segítenek rajtad mindenben, amikor gond van, ezért tilos az Adminisztrátorok szidalmazása, szigorúan tilos.
IC-OOC - IC - OOC keverése szigorúan tilos, mivel MG-nek minősül. OOC információt nem használhatsz fel IC.
OOC hazugság - Szigorúan tilos OOC hazudni (kivéve üzletelésnél vagy elrabásnál) ,vétsége az esetek többségében a szerverről való kitiltással büntetendő.
Cheat - A játékban szigorúan tilos bármiféle segédprogram használata, ami által a többi játékoshoz képest előnyre tehetsz szert, a szerverről való örökös kitiltást von maga után. Ha tudod valakiről hogy cheatel, és ezt nem jelented az adminoknak, örökös kitiltást von maga után.
Szigorúan tilos a PK-val való fenyegetőzés, mások nonosnak minősítése.Adminoktól való segítségkérés a következő módozatokkal.
/pm [admin ID-je] -> Adminszolgálatos admintól tudsz ezzel a paranccsal segítséget kérni, a "TAB" billentyűt lenyomva a játékosok listáján kékkel jelölt adminoktól.
Frakció "jumperkedés" - rövid időn belüli váltás ~ 24órától 5napig terjedő intervallum való büntetés, frakciónként változó az időtartam.
Tilos a Prémium Ponttal való kereskedelem!
 
Tilos a forgalmas helyen való rablás/elrablás/ok nélküli lövöldözés, ahol a való életben is hemzsegnek az emberek
 
Forgalmas helyeknek számítanak a következők:
    - Bankok és környékei, (Bankrablás kivétel ez alól)
    - Publikus garázsok és környéke 
    - Szerelő műhely és környékei   
    - Fegyver bolt és környékei        
    - Oktató telep és környéke                      
    - Munkahelyek és környékei
    - Munkaügyi központ és Városháza és környéke
    - Kórházak és környékei. (Az összes kórház beleszámít ebbe)         
    - Tűzoltóság (Ha van a szerveren) és környéke
    - Rendőrségek és környékei
    - Közvetlen ATM előtt
    - Legális frakciók HQ-jai.
    - Autópályák
    - Többsávos utak (Az innen benyíló sikátorok, nem számítanak forgalmas helynek)
    - Továbbá tilos a bármiféle nemű ok nélküli lövöldözés, két rivális banda/maffia találkozása esetén is.
 
 
         RENDŐRRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK
 
- Tilos azonnal lelőni a rablót!
- Tilos ID alapján kideríteni hányan, hol rabolnak!
- Tilos piszkálni a rablás ideje alatt a rablók járműveit!
- Szögesdrótot kizárólag üldözés közben lehet alkalmazni!
- Ha túsz van a rablóknál akkor tilos a PIT manőver!
- Ha fegyvert fog valamelyik rabló a túszra akkor nem lőhető le a rabló!
- A rendőrség nem köteles minden feltételt teljesíteni,törekedni kell a megegyezésre!
- A túsztárgyaló // Ha van a szrveren túsztárgyaló //köteles fegyver nélkül megjelenni a rablók előtt!
-Tilos az animban lévő, megbilincselt célpontot sprintelve "vinni".
-A rendőr csakis felszólítás után lőhet, kivéve, ha a célpont már előbb tette azt, fegyvertelenre lőni szigorúan tilos.
 
         RABLÓRA VONATKOZÓ SZABÁLYOK
 
- Tilos a rendőrt azonnal lelőni RP nélkül!
- NPC és AFK játékos nem számít túsznak!
- Ha a kijáratot a rendőrség körbevette, tilos kirohanni és elfutni!        
-Bilincsben tilos kilépni, vagy ha magától lejön a bilincs, elfutni. Ez arra az esetre lett így megoldva, ha esetlegesen a rendőr crashelne, vagy "játékképtelenné" válna.
- SZIGORÚAN TILOS a megszerzett pénzt azonnal ATM-be vágni!
- Tilos átkutatni a rendőrt és elvenni a felszerelését!
- Túsztárgyalót csak akkor lehet túszként tartani, ha túszcsere történt azaz a már meglévő túsz helyett lett elfogva!
- Túsztárgyalót semmilyen keretek között nem szabad lelőni!
- Tilos a mentőst lelőni!